Науково-методична проблема школи

Формування ключових компетенцій учнів на основі використання методів активного навчання

пʼятницю, 8 квітня 2016 р.

ДПА-2016 з української мови в основній школі (9 клас)

  Державна підсумкова атестація (ДПА) з української мови у 9 класі проводиться у формі текстового диктанту.
  Перевірці підлягають уміння правильно писати слова на вивчені орфографічні правила, ставити розділові знаки відповідно до опрацьованих правил пунктуації, належним чином оформляти роботу.

ДПА-2016 з правознавства в основній школі (9 клас)

  Державна підсумкова атестація з предмета «Правознавство. Практичний курс» учнів 9-х класів проводиться в письмовій формі.
  При складанні завдань для ДПА вчителеві слід взяти до уваги наступне:
- спрямування завдань на перевірку вмінь і навичок учнів, передбачених Державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти;

ДПА-2016 з біології в основній школі (9 клас)

  Атестаційна робота ДПА з біології укладається вчителем із завдань, що відповідають змісту і державним вимогам до рівня загальноосвітньої підготовки учнів з таких розділів програми з біології для 7 - 9 класів: «Людина», «Біологічні основи поведінки людини» - 70 % завдань; «Рослини», «Гриби та лишайники», «Бактерії», «Тварини», «Організми i середовища існування» - 30 % завдань.

вівторок, 5 квітня 2016 р.

Завдання для проведення ДПА у початковій школі

  У 2015/16 навчальному році державна підсумкова атестація у початковій школі має бути проведена з додержанням нових Орієнтовних вимог до проведення ДПА, якими затверджені вимоги до змісту підсумкових контрольних робіт.
  Освіта.ua, в рамках проекту методичної допомоги навчальним закладам, пропонує новий безкоштовний збірник завдань ДПА-2016 у початковій школі, що відповідає новим вимогам до проведення атестації.