Науково-методична проблема школи

Формування ключових компетенцій учнів на основі використання методів активного навчання

четвер, 22 грудня 2016 р.

Вчитель, діяльність якого заслуговує на визнання.

  Ступак Тетяна Михайлівна, вчитель початкових класів  Талалаївської ЗОШ І - ІІІ ступенів, - людина  різнопланово і творчо обдарована.  Уроки її відрізняються ясністю мети, чіткістю планування, доступністю викладу матеріалу. Надзвичайна енергійність,  педагогічні здібності і вдумливе вирішення навчально-виховних завдань у процесі навчання молодших школярів – головні  складові  педагогічної майстерності й успіхів учителя. 
Тетяна Михайлівна  домагається глибоких і міцних знань через постійну активізацію розумової, пізнавальної діяльності учнів, створення проблемних ситуацій.
Значну увагу приділяє індивідуальній і диференційованій роботі, для цього використовує серію таблиць з навчання учнів швидкісному читанню, дидактичні картки, тестові завдання різних рівнів.
У полі зору педагога завжди учень як особистість з індивідуальним способом мислення, вмінням висловлюватися, бути уважним, здібним, працьовитим.  Ступак Тетяна Михайлівна уміє   керувати процесом навчання, стимулювати активність учнів, створювати пошукові ситуації, органічно поєднувати колективні форми роботи з груповими та індивідуальними. Учитель вдало використовує ігрові форми роботи.  
На уроках цієї вчительки йде постійний процес формування загальнолюдських цінностей, уміле залучення школярів до високого духовного світу української культури. Цьому сприяє   підготовка педагога до занять, доцільне унаочнення, вдале використання різноманітного  народознавчого матеріалу, широке застосування міжпредметних зв'язків, цікава організація пізнавальної діяльності учнів.
Велику увагу вчитель приділяє розвитку вмінь та навичок молодших школярів працювати з комп’ютером та іншими джерелами інформації.
Під умілим керівництвом свого наставника діти складають казки, вірші, пишуть твори-мініатюри  тощо.
Педагог   використовує евристичні методи навчання, добирає для учнів інформацію особистісного значення. Її учні уміють аналізувати, зіставляти, досліджувати, узгоджувати. Досягається це постановкою проблемних запитань, створенням складних ситуацій, бесідою евристичного характеру, простим спонуканням до мислення: “Поміркуй”, “Як ти вважаєш?” тощо.
Уроки  Тетяни Михайлівни відзначаються високим науковим рівнем, глибиною і продуманістю вивчення програмового матеріалу, вмілим поєднанням традиційних та інтерактивних форм і методів навчання.  
Своїми надбаннями  вчитель ділиться з колегами, часто виступає на шкільних та районних семінарах,  є керівником  районного методичного об'єднання.  Постійно проводить відкриті уроки та виховні заходи.
 Учитель – учасник Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2017» у номінації «Початкова освіта» .
  Свій педагогічний досвід Ступак Т.М. передає молодим колегам. Вона є активним учасником “Школи молодого вчителя”, наставником учителя початкових класів  Когут А.В.
 Тетяна Михайлівна – улюблений учитель для своїх вихованців, її учні назавжди залишають у своєму серці мудру настанову, що найкращий орієнтир у житті кожної людини – це знання. Саме за такими учителями, як  Тетяна Михайлівна, щирими, гуманними, уважними, які завжди бачать себе у дітях, поєднують мрії і реальність у планах та діяннях, - майбутнє освіти України.
Наполегливою працею, творчим неспокоєм, здобула заслужену повагу батьків та колег. Широкий професійний кругозір, активні пошуки нового, неординарний підхід до процесу навчання та виховання засвідчують : Ступак Тетяна Михайлівна – це  педагог , який іде в ногу з часом, докладає всіх зусиль, щоб побачити щасливе майбутнє своїх вихованців.

Директор школи                         С.В.Михно

Немає коментарів:

Дописати коментар